7 Replies Latest reply: Jun 5, 2012 6:44 AM by Jansi Rani Murugesan RSS

Red mark in Set up status in Technical Monitoring

Jansi Rani Murugesan
Currently Being Moderated

Dear Experts,

 

While configuring Technical Monitoring, System Monitoring, Template maintenance ( I am using Default Templates ) throwing the red alert in the Set up status, and Assignment Status as green,

 

Over all set up status as Red, the below error I could see in the log ,


The content for monitoring use case T_SYS_MON of MO sid~ABAP~<SID>was deleted

MO ~<SID>~ABAP~<sid>, type INSTANCE, will be configured with template "SAP ABAP 7.00 - 7.03" version 0005

 

Inconsistency in repository hierarchy: Child metric 0050568A163E02DEBCF32863256E4797 does not exist

Inconsistency in repository hierarchy: Child metric 0050568A163E02DEBCF34E85FF00513D does not exist Inconsistency

 

I have already implementeed latest version basic correction for sp04, Almost all the sap notes applied. Still it is giving the error as Inconsistency in repository Hierarchy.

 

Please guide,

 

Thanks,

Jansi

  • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
    Tom Cenens
    Currently Being Moderated

    Hello Jansi

     

    You could try to update the monitoring content to see if that makes a difference.

     

    Go to SOLMAN_SETUP --> Technical Monitoring --> System Monitoring --> Step 2.8 update content --> go into EDIT mode --> click Import Content --> ignore the fact that you might have the same "VALID" active version and apply the content update

     

    You might have to rerun certain monitoring&configuration setup steps again after the update.

     

    This helped me solve a problem with self-monitoring where diagnostics agents would be down and no alerts where being triggered while everything was setup correctly according to the wizards (green, valid etc).

     

    Kind regards

     

    Tom

    • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
      Jansi Rani Murugesan
      Currently Being Moderated

      Hi Tom,

       

      Have done lot of time the content update, and re run the rest of the system monitoring steps

       

      In my system i could see content version 5,6,7. but only 7, I can import and apply.

       

      I done the same again.

       

      Still the error persists. I am doing system monitoring. Where we dont have wily.

       

      please see the attached.tech mon1.jpg

       

      Thanks,

      Jansi

      • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
        Tom Cenens
        Currently Being Moderated

        Hi Jansi

         

        Did you also try rerunning the system monitoring configuration after applying the content update? I mean the configuration of the scenario and not the assignment of the templates to the SAP system. I would try that and afterwards try to reassign the templates.

         

        The error message really refers to the repository (xml file based) so I would think it is related to the monitoring content. Perhaps you have bumped into an issue that was not yet known. In combination with keeping this question / thread going I would open a customer message.

         

        SAP support did a good job helping me out on a problem with diagnostics agents not alerting:

        http://scn.sap.com/community/it-management/alm/solution-manager/blog/2012/05/24/solution-manager-71-monitoring-content-update

         

        Kind regards

         

        Tom

        • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
          Jansi Rani Murugesan
          Currently Being Moderated

          Hi Tom.

           

          Today I done all the things again,

           

          I done the content update first, later I went and

           

          1. Re executed System Preparation

          2. Re executed all the steps in Basic config

          3. Re executed all including check configuration steps with Managed system configuration

          4. Now gone to Technical Monitoring, I choose Self Monitoring. Again It ends with the same error

           

          Capture.JPG

           

          Directory configuration for managed object SELF-MONITORING~SELF_MONIT ended with errors Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_COLL_CFG does not exist Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_COLL_CFG_GROUP does not exist

          Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_COLL_RT does not exist Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_COLL_RT_EX_GROUP does not exist

          Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_COLL_RT_GROUP does not exist

          Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_COLL_RUNTIME does not exist

          Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_EXCEPTION does not exist

          Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_EXCEPTION_GROUP does not exist

          Inconsistency in repository hierarchy: Child metric SM_DIAG_AGT_FWK_CONFIG does not exist

           

          I found the SAP note Note 1588239 - Warnings in configuration: missing event hierarchy entries which is stating the same,but it is forSP01. But here we have SP04.

           

          Both Java and ABAP are patched to Latest. Still I am getting this error.

           

          I am not sure whether I missed out something, or Do I raised to SAP.

           

          If any relevant SAP note found,please let me know.

           

          Thanks,

          Jansi

          • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
            Tom Cenens
            Currently Being Moderated

            Hello Jansi

             

            I assume the cause is still the same as described in the OSS note. Have you checked that the correction is actually applied in the coding (despite the fact that you are on SPS04)?

             

            It wouldn't be the first time that a correction disappears by accident a few stacks up ahead.

             

            Kind regards

             

            Tom

          • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
            Tom Cenens
            Currently Being Moderated

            Hi Jansi

             

            Perhaps you can check the existence of the metrics in the Alerting Directory Browser which you can find in the Technical Monitoring workcenter --> in the left lower pane click on Alerting Directory Browser

             

            Then from the drop down box Navigation By choose Monitoring Use-Case and navigate to the Managed Objects under Solution Manager Self-Monitoring. There, double-click on the SELF-MONITORING~SELF_MONIT node.

             

            This allows you to navigate through the objects that are referred to in the error message that you are getting.

             

            In the right pane choose the tab Events and expand Self-Monitoring Scenario Performance -> Diagnostics Agent Data Collector Runtime -> Diagnostics Agent Data Collector Runtime -> Diagnostics Agent Data Collector Runtime

             

            When you then check the tab Others in the lower right pane you should see the Technical Name SM_DIAG_AGT_COLL_RUNTIME.

             

            Kind regards

             

            Tom

            • Re: Red mark in Set up status in Technical Monitoring
              Jansi Rani Murugesan
              Currently Being Moderated

              Hi Tom,

               

               

              Stil the issue not resolved, Opened SAP ticket, no reply yet,

               

              I would like to get some info regarding self monitoring scenario template for Java instanc.

               

              In Self Monitoring system automatically displays the technical scenario as SELF-MONITORING~SELF_MONIT, and inside only the ABAP instance assigned to the template configuration Custom Self-Monitoring Scenario Content" version 0999 But Java instance no template assigned.

               

              screen shot as below,

               

              no data.JPG

               

              may I know how can i assign the templates for the self monitoring scenario

               

              Thanks,

              Jansi

Actions