14 Replies Latest reply: Sep 20, 2007 6:39 PM by Guest RSS

Posting period of "Depreciation Posting Run" problem

chinh vh
Currently Being Moderated

Hi all,

 

I was configured my company code with 12 period of nomal fiscal year (defauld fiscal year variant K4). I think Posting period field of Depreciation Posting Run screen (T-code: AFAB) must have 12 posible entries, are 1,2,3,...,11,12. But when I display posible entries of this filed, it only have to posible entries (000-000, 000-365). So that, I can't choose a period to excute real depreciation run.

 

How to define posible entries 1,2,3,..,11,12 of posting period field of Depreciation posting run screen?

 

Chinhvh

  • Re: Posting period of "Depreciation Posting Run" problem
    Advait Kulkarni
    Currently Being Moderated

    Hi,

     

    In this case u dont go for a F4 help.You just enter the posting period for which you want to take the run e.g.004 or 005.

     

    First do it it in the test run.

     

    Hope this will solve the problem

     

    Regards

     

    Advait

    • Re: Posting period of "Depreciation Posting Run" problem
      chinh vh
      Currently Being Moderated

      Hi,

       

      I've try as you instructing me. But I can't solve it.

       

      Thanks,

       

      Chinhvh

      • Re: Posting period of "Depreciation Posting Run" problem
        Prasad Subramanian
        Currently Being Moderated

        Hi,

         

        If I have understood your question correctly

        When u do F4 in field "Posting Period" in AFAB you get the following screen:

        From            To

        000               000

        000               365

         

        You don't do F4 in that field. Since your Posting Period Variant is K4, just manual input the relevant posting period in the field. i.e if you want to post depreciation for April then just input Period 4 in the field.

         

        Now what you have to be careful is which depreciation method you are going to select for doing the Posing Run. (i.e the Reason for Posting Run fields)

         

        You have 4 methods which is described below:

        1. Planned Posting Run. (This should be done if all the depreciation upto the earlier posting period has been done properly under the planned posting run).

        If you have done unplanned run for earlier periods and have never done a planned posting run for the earlier periods for the concerned asset, then you cannot do planned posting run for period 4 directly. You should first do planned posting for period 1, then for period 2, then for period 3, and then finally for period 4. The depreciation will be zero for Posting periods 1,2,3 if your start depn in your asset master is 1st April.

         

        2. Repeat Run: You can use this to do repeat run. You can do Planned depreciation run only once for a particular asset for a particular period. You can then do a repeat run for doing the depreciation run for the same asset.

         

        3.I don't think you wll need to do Restart run.

         

        4. You can do unplanned depreciation run directly for period 4, if you have not done the depreciation run for the particular asset for the earlier period. but this is not recommended. This should be done only in specific circumstances when you have no chance of doing either planned depn run or repeat run.

         

        Pl assign points.

         

        Rgds

        PRasad

        • Re: Posting period of "Depreciation Posting Run" problem
          chinh vh
          Currently Being Moderated

          Hi Prasad,

           

          You have understook my question correctly.

           

          This is the first time I configure asset counting. I tested depreciation run by some fix assets that was bought at the first period of fiscal year 2007.  After that, I used Planed posting run method in test run mode on the first period. It seem that there wasn't any broblem. It displayed a result table. At this table, I could view some financial depreciation document by double clicked on them. I repeated excuted depreciation run at real mode for first period in background. --> I display its job --> I chose its pool --> I chose Display contents button. At this screen, system shown a message: "List contains no data".

           

          Beside that, there weren't any financial depreciation document were posted in G/L

          sub-module. Although period 1 of this fiscal year is still openning.

           

          At the Job overview, I chose the job of excuting depreciation run, and then cho Job log button. I saw a sentence: "Only period 000 can be posted in the repeat run". I think this period must be priod 1 of this year.

           

          Do you know the way to solve my trouble?

           

          Chinhvh

Actions